Motosiklet ürünleri ve daha fazlası.
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Yazlık Motosiklet Mont Modelleri

18-04-2019 10:23
Yazlık Motosiklet Mont Modelleri

Motosiklet kullanıcıları için gerekli olan montlar, renk ve özellik bakımından farklıdır. Kadın ve erkek kategorisinde üretilen bu ürünler, yaz aylarında motosiklet kullanımını pratik hale getirmektedir. Bu özel ürünler, terletmeyen ve aynı zamanda vücut ısısını dengede tutan ürünlerdir. Renk yapısı ve tasarım yapısı, bay ve bayan kategorisinde farklı üretilmektedir. Beden ölçüsüne göre tasarlanan yazlık mont ürünleri, güvenli sürüş imkanı sunmaktadır. Motosiklet koruma ekipmanları kategorisinde üretilen yazlık montlar, deri, tekstil ve fileli sınıfında üretilmektedir.


Yazlık Motosiklet Montu Alırken Dikkat Edilmesi Gereken


1- Kıyafet kategorisinde ilk dikkat edilmesi gereken genel kural, bedene uygunluktur. Bedene uymayan kıyafetler kullanılamaz ve sürücü için problem teşkil eder. Siteye giriş yaptığınız zaman motosiklet koruma ekipmanları ile ilgili özelliklere dikkat etmelisiniz. Vücuda tam oturan montlar rahat hareket etmenizi sağlar. Omuzları dar olan veya kolları kısa olan yazlık montlar, motosiklet kullanımında problem meydana getirir.


2- Özel korumalı bir şekilde tasarlanan bu montlar, omuz ve dirsek korumalı olacak şekilde üretilmektedir. Bu koruma kısımlarının vücuda tam denk gelmelidir. Vücuda oturmayan kıyafetler, kullanım problemi meydana getirmektedir.


3- Yazlık montların en önemli özelliği terlemeyi önleyen hava kanallarıdır. Hava kanalı olmayan montlar yaz aylarında çok terletir. Bu durumda istediğiniz verimi alamazsınız. Yaz aylarının sıcak olması nedeniyle havalandırma kanalı olan montlar konforlu kullanım imkanı sunacaktır. Yazlık montların bir diğer modelleri olan fileli mont çeşitleri hem korumaları uygun hem de sıcak havadaki sürüşlerde oldukça serin tutma özelliğine sahiptirler.


4- Hava kanallarının yanı sıra su geçirmez özellik de önemlidir. Su geçirmeyen montlar yağmurlu havalarda sürücüyü korur. Yüzde yüz su geçirmeyen motosiklet koruma ekipmanları, şiddetli yağmurda istediğiniz korumayı sağlar. Su geçirmeyen, havalandırma özelliği olan ve deri özelliklere sahip ürünler, bu kategoride en popüler ürünlerdir.


5- Yazlık montlarda aranması gereken diğer önemli bir özellik reflektördür. Reflektörü olmayan montlar trafikte fark edilemez. Bu nedenle mont alırken reflektörlü olmasına dikkat edin.

6- CE koruma belgesi önemli bir belgedir. Bu sertifikaya sahip yazlık montları tercih edilmelidir.


7- Koruma bölümü 1 mm’den fazla olan montları tercih etmelisiniz.


8- Bu montun güvenlik amaçlı alındığını unutmayın. Bu nedenle koruma bölümlerine, hava kanallarına ve bedene uygunluğuna dikkat edin. Dirseklerde, omuz kısmında ve bel kısmında korumalı olan ürünler, düşme esnasında maksimum koruma sağlar.


9- Goretex, shektex, nanoteks ve Coldblack gibi malzemeler de bu montlarda kullanılıyor. Bütün bu malzemeler farklı özelliklere sahiptir.


10- Teknik özelliklerinin yanı sıra görsel özellikler de önemlidir. Motosikletin renk ve tasarım özellikleriyle satın alacağınız yazlık montların renk ve tasarım özellikleri uyumlu olmalıdır.



Yazlık Motosiklet Montlarının Özelliği


Bu kategoride üretilen montlar farklı özelliklere sahiptir. Kullanım kalitesi, incelik, hava kanalları ve sertifika kategorisinde üretilen yazlık motosiklet montu modelleri, maksimum koruma sağlayan özel ürünlerdir.


1- Bu kategoride üretilen ürünlerin en önemli özelliği dayanıklıdır. Süperfabric ve Condura malzeme ile üretilen motosiklet montu ürünleri, sürtünmeye karşı maksimum dayanıklıdır. Sürtünmeye dayanıklı olmayan montlar kısa zamanda deforme olur. Sürtünmeye dayanıklı olmayan ürünler, kullanım ömrü daha azdır.


2- Hava kanalları bir montta bulunması gereken en önemli özelliktir. Sıcak yaz aylarında terleten montlar, kaliteli bir şekilde kullanılamaz. Hava kanalı bir montta bulunması gereken en önemli özelliktir. Fileli modeller de aynı şekilde terlemeyi önler. Terlemeyi önleyen ve teri emen iç astar, yazlık montlarda en önemli özelliktir.


3- Mont satın alırken, sadece tek yönlü düşünülmemelidir. Her yönden maksimum kalite özelliğine sahip modeller de satın alınabilir. Sürtünme, kesilme ve darbelere dayanıklılığın yanı sıra hava kanalları olan motosiklet montu ürünleri, uzun ömürlüdür. 400 dereceye kadar ısıya dayanıklı üretilen Kevlar yazlık montlar, bu kategoride örnek gösterilebilir.


4- Yıkanabilen ve kurutulabilen ürünleri tercih ederseniz, montunuz her zaman için temiz kalır. Silinebilen ürünler, uzun yıllar kullanım problemi meydana getirmez.


5- Fileli modeller de hava kanallı modeller gibi terletmez özelliklere sahiptir. Yazlık montlarda fileli mont tercih edenler, iç kısmına ekstra koruma giymelidir. Yaz aylarında sıcak havanın etkisiyle terleyen sürücüler, motosiklet hız yaptığı zaman üşüyebilir. Bu durumda fileli mont giyen kişiler iç kısma sıcak tutacak koruma giyebilir.


6- Koruma açısından deri seçenekler ön plana çıkmaktadır. Fileli ve tekstil ürünlerde koruma daha özelliği minimumdur. Deri ürünler vücuda tam oturmakla birlikte soğuk havalarda maksimum koruma sağlar. Sürtünme ve kesmelere karşı deri ürünler daha dayanıklı özelliklere sahiptir. Dayanıklı olan ve kullanım problemi meydana getirmeyen yazlık montlar, her zaman için tercih edilmektedir.


7- Motosikletlere özel üretilen bu montlarda fiyatlandırma, montun kumaş ve fonksiyonel özellikleri ile doğru orantılıdır. Montun deri olması, fileli olması veya tekstil kategorisinde olması, fiyatı doğrudan etkilemektedir. Hava kanalları, sürtünmeye karşı dayanıklılık ve korumalı özellikler, fiyatı etkileyen diğer konulardır. Satın alma esnasında özellikleri dikkatli bir şekilde incelemelisiniz.

 

Yazın Sıcaklar bunaltıyor diye sakın montsuz araç kullanmayın. Yazlık motosiklet montları özel olarak tasarlanmış ve sizi sıcaktan rahatsız etmeden yolculuk etmenizi sağlayacak özel ürünlerdir. 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.