Motosiklet ürünleri ve daha fazlası.
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Motosiklette Zincir Temizleme Ve Yağlama

17-08-2019 10:12
Motosiklette Zincir Temizleme Ve Yağlama

Motosiklette zincir temizleme motosikletler için oldukça önemlidir. Motosiklet zincirleri oldukça özenli bakım ister. Hem kopma, kırılma gibi sorunlar ile karşılaşmamak adına hem de uzun ömürlü olmaları için yaklaşık 250- 300 kilometrede bir Motul C4 Zincir Spreyi kullanılmalı. Yeteri derecede kirlenen ve yağ tabakasının kalınlaşmış olduğu motosiklet zincir bakımı yapılmazsa zamanla toz topları ve kirler görünebilir. Bunun dışında motosiklete zarar gelmesi daha kolay hale ulaşır. İyi bakım sayesinde motosiklet zinciri ömrü iki katına çıkarılabilir.


Motosikletlerde Zincir Bakımı


Motosikletlerde zincir bakımı yapmak için kullanılacak olan en iyi madde gaz yağıdır. Pek çok üretici kullanım kılavuzu içerisinde ''zincirleri kerosen ile temizleyin'' şeklinde tavsiyede bulunur. Kerosen, bilindiği gibi gaz yağıdır. Kerosen adı altında gaz yağı bulmak için çok uğraş verilmemelidir. Motosiklette zincir temizleme için çoğu insan, bilhassa tamirhaneler benzin ve mazot kullanırlar.


Ancak bu oldukça yanlış bir uygulamadır. Benzin ve mazot yağlı bölgeler adına oldukça iyi temizleyici olsalar bile yüksek çözünürlükleri sebebi işe motosiklet zincirlerine bilhassa O- Ringlere zarar verebilirler. Motosiklet zincir bakımı adına asla mazot ya da bezin kullanılmamalıdır.


Gaz yağı bulunamasa dahi, kaliteli olan bir bulaşık sabunu su ile karıştırılarak, fırça ve sabunlu su ile temizlik gerçekleştirilebilir. Güç olsa bile aslında en sağlıklı olan metot sabunlu sudur. Ancak hem basit temizlik metodu olduğu için hem de O- Ring zincirlerine zarar vermediğinden ötürü gaz yağı kullanılması daha fazla önerilir. Üreticilerin tamamı bu konuda gaz yağını tavsiye etmektedir.

 

Motosiklet Zinciri Temizliği İçin Gerekli Olanlar


Motosiklette zincir temizleme adına lazım olanlar; gaz yağı, ufak bir kap, ufak bir fırçadır. Kişinin yeri müsait değil ise motosiklet zincirlerinden çıkacak pisliğin yere akmaması adına bir leğene ihtiyaç duyulabilir. Motul markası Motosiklet bakım ürünleri konusunda bir çok ürün ile kullanıcıların beğenisine sunulmuştur. Zincir temizleme konusunda da bir çok temizlik ve bakım ürünleri mevcuttur.

 

Motosiklet Zinciri Temizliği Nasıl Yapılır?


Motosikletin orta sehpası bulunuyorsa orta sehpa üzerine, yoksa arka tekerleri kaldıran arka sehpaya konulabilir. Eğer bütün bunlar bulunmuyorsa; motosikleti takoz üzerine almak faydalı olabilir. Gaz yağı fırçanın batırılacağı kadar ufak bir kap içerisine doldurularak, zincirin temizliğine başlanabilir. Zincir, yağından arınırken oldukça iyi bir görünüm alacaktır.

 

Motosiklet Zinciri Yağlaması Yapmak


Yağlama yapılmadan önce, dikkat edilmesi gereken en önemli konu jantı ve lastiği aynı an içerisinde yağlamamaktır. Bunun için ise bir gazete kağıtlarından ya da kartondan destek almak doğru olacaktır. Zincirlerin temizlenmesi ile zincirler yağlamaya hazır biçimdedir. Zincir yağlamak adına en basit ve en kolay bulunan yağlar tercih edilebilir. Bu sayede zincir yağı bulmak bireyin zamanını almayacaktır. Sprey biçiminde satılan yağlar ile zincirler kolayca yağlanacaktır. Tekerlek çevrilerek zincirin tur atması sağlanıp bir taraftan da zincirin sprey ile güzelce yağlanması gerekir.


Yağlama işleminin bitmesiyle dişli üzerindeki ve etrafa sıçrayan fazla yağ temizlenmelidir. Aksi halde yağ kalıntılarının kötü görünüm oluşturacağı söylenebilir. Zincirler yağlandıktan sonra mevsime göre donup gereken yerlere yapışması adına belli bir süre beklenmesi gerekir. Eğer yağlama işleminden sonra hemen hareket edilirse zincirde bulunan yağ, etrafa sıçrar. Bu şekilde hem motosiklette zincir temizleme hem de yağlama işlemi başarıyla gerçekleştirilmiş olur.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.