Motosiklet ürünleri ve daha fazlası.
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Motosiklete Yeni Başlayanlar için Kask Seçimi Nasıl Olmalıdır?

14-02-2019 16:42
Motosiklete Yeni Başlayanlar için Kask Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Motosiklet kazalarında baş kısmını koruyan kasklar en önemli aksesuardır. Trafikte kask mecburidir. Hayat kurtaran bu motosiklet aksesuarı, kafa yapısına göre tasarlanmıştır. Oval olan ve öne doğru çıkıntılı olan bu tasarımlar, özel tasarımdır. Yeni başlayanlar için motosiklet kaskı ürünleri, her motosiklet sürücüsü için gerekli bir aksesuardır.


 Motosiklet kapalı kask

 

 

Kask Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?


 

1- Bilinen bir markayı almak, yedek parça bulma işini kolaylaştırır. Yeni başlayanlar için motosiklet kaskı kategorisinde ilk önemli konu budur. Bilinmeyen modellerin parçaları bulunmayabilir.

 

2- Baş bölümünün beden özelliklerine uyum göstermesi gerekir. Küçük veya büyük kasklar kullanışlı olmaz.

 

3- Kask malzemesine dikkat etmek gerekir. Karbon veya kompozit fiber malzemeler tercih edilmelidir. Anti-darbe özelliğine de dikkat edilmesi gerekir.

 

4- Ağırlığına da dikkat etmek gerekir. Yolculuk esnasında yorgunluğa neden olabilir. Yeni başlayanlar için motosiklet kaskı tercihlerinde başınızın beden ölçüsüne uyumu önemlidir.

 

5- Havalandırma özelliği de önemlidir. Kulak bölümünde, ağız bölümünde ve üst bölümlerde havalandırma bulunmalıdır. Yaz aylarında terlemeyi ve kış aylarında üşümeyi engellemelidir. Yeni başlayanlar için kask seçimi işleminde mevsimsel farklılıklara dikkat edilmelidir.

 

6- İç döşemesi özel hava alabilen kumaştan olmalıdır.

 

7- Vizör sistemi buğulanmamalıdır. Güneş ışınlarına ve gün ışığına karşı gözü korumalıdır.

 

8- Aerodinamik özellikler de önemlidir. Rüzgarın gelişini kontrol edebilen özel tasarım seçeneklerine sahip olmalıdır.

 

9- Kanallar ses yapmamalıdır. Sesi önleyen özelliklere sahip olmalıdır.

 

10- Çene bağlantı sistemi kaliteli olmalıdır. Ayarlanabilir olması çene bağlantı sisteminin kullanışlı olmasında etkili rol oynamaktadır. Yeni başlayanlar için kask seçimi kategorisinde bu güvenlik bağlantısı önemlidir.

 

11- Trafikte fark edilmenizi sağlayan renklerin seçilmesi gerekir. Florasan renkli veya açık renk kasklar daha iyi olur.

 

12- Fiyat ve kalite doğru orantılı değildir. Yani her pahalı kask pahalı olacak diye bir kaide yoktur. Yine her ucuz kask kötüdür diye bir şart yoktur. Bu nedenle kask alırken kalitesini kontrol edin. Satıcıdan ürünün özellikleri tam olarak isteyin. Böylece kaliteli bir seçim yapmış olursunuz.

 

13- Kullanacağınız şartlara göre kask almalısınız.

 

14- Açık ve yarı açık kasklar şehir içinde tercih edilen kasklardır.

 

15- Yarışlar ve şehirler arası için yolculuk için kapalı kasklar daha iyidir.

 

16- Kırsal alanda ise chopper modeller tercih edilmelidir.

 

 

Tercih Ettiğin Kaskın Malzemesi Nasıl Olmalıdır?

 

 

Polikarbon ve termoplastik ürünler, plastik kategorisindeki ürünlerdir. Daha sonra fiber ürünler geliyor. Mikro fiber ve karbon ürünler bu kategorinin en kaliteli ürünleri arasında yer alıyor. Darbeye en dayanıklı ürün karbondur. Karbon hem dayanıklı hem hafiftir. Mikro fiber, fiber, polikarbon ve termoplastik dayanıklılık açısından daha düşüktür. Kaskınızı almadan önce bu özelliklerini incelemeniz gerekir. Yeni başlayanlar için kask seçimi işlemlerinde doğru kararı vermelisiniz. Uzun yıllar problemsiz kask kullanımı için kaliteli ürün tercih etmek gerekir.

 

 

Tercih Edilen Kaskın Güvenlik Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

 

 

 

Güvenlik kategorisi malzeme ile birebir orantılıdır. Karbon malzeme en dayanıklı malzemedir. Ayrıca kaskın ECE ve DOT sertifikasına sahip olmalıdır. Snell ve sharp güvenlik testlerinden başarıyla geçmiş kaskları tercih etmelisiniz.

 

 

 

Kapalı kasklar güvenlik açısından daha ileri seviyededir. Yarışlarda kapalı kask seçenekleri tercih edilmektedir. Double D ve D ring çene bağlantı sistemleri daha güvenli olduğundan tercih edilmektedir. Kask seçimi, kullanım alanına göre tercih edilmelidir. Dayanıklı, darbeye karşı başı koruyan modeller tercih edilmelidir.

 

 

 

Diğer önemli bir konu ise kaskın birinci el olmasıdır. İkinci el kasklar riskli özelliklere sahiptir. Ciddi bir darbe aldıysa mikro çatlaklar oluşabilir. Bu çatlaklar gözle farkedilmez. Bu nedenle kaza anında kaskınız sizi korumayabilir. Kask seçimi işlemlerinde sıfır ürünlerin tercih edilmesi daha sağlıklıdır.

 

 

Kaskınızı Seçerken Beden Ölçüsüne Dikkat Edin

 

 

 

Alacağınız kaskın beden ölçüsünü kontrol edin. Başınızın beden ölçüsünü bilmiyorsanız terzi metresi (mezure) ile başınızın çevresini ölçebilirsiniz. Kask, taktığınızda hafif sıkma hissi verecektir. çok rahat kask kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Kaşınızın 1 cm yukarısından başınızı metre ile ölçün. Çıkan rakamlar başınızın beden ölçüsünü ortaya çıkaracaktır. Kask seçimi kategorisinde, beden ölçü tablosu aşağıdaki gibidir:

 

1- 49 cm veya 50 cm: XXXS

2- 51 cm veya 52 cm: XXS

3- 53 cm veya 54 cm: XS

4- 55 cm veya 56 cm: S

5- 57 cm veya 58 cm: M

6- 59 cm veya 60 cm: L

7- 61 cm veya 62 cm: XL

8- 63 cm veya 64 cm: XXL

 

 

 

Bu tabloya göre başınızın beden ölçüsünü belirleyin. Bu şekilde en uygun ürünü satın alabilirsiniz. Büyük kasklar veya başı sıkıştıran küçük kasklar, kullanım problemi meydana getirir.

 

 

Kaliteli bir kaskın özellikleri şunlardır:

 

 

1- Yaz aylarında terletmez ve hava kanalları sayesinde başın serin kalmasını sağlar.


2- Darbeye karşı dayanıklıdır.


3- Çene bandı sayesinde kaza anında başınızdan çıkmaz.


4- Ön cam (vizor) bölümü buğulanmaz. Özel kanallar sayesinde ve vizörün cam özelliği sayesinde buğulanma meydana gelmez.


5- Hafiftir ve başta ağırlık yapmaz.


6- Başı kaşındırmaz, ciltte tahrişe neden olmaz.


7- Konuşma, duyma ve nefes alma problemi meydana getirmez.


8- Rüzgar sesi gibi seslerin oluşumunu engeller.


9- Yedek parça problemi meydana getirmez.


10- Yağmurda veya karda görüş mesafesini düşürmez.


11- Çürüme, koku veya paslanma gibi olumsuzluklar meydana gelmez. Temizlenebilir ve silinebilir özelliklere sahiptir.


12- Parlak görünüşünü her zaman korur ve diğer motosiklet aksesuarlarıyla uyumlu özelliklere sahiptir.


13- Güvenlik ve Standartlara uygunluk belgelere sahip olması gerekmektedir.

 

14-Kış aylarında ve yağışlı havalarda kullanacaksanız mutlaka pinlok uyumlu yada pinlok dahil kask modellerini seçmenizi tavsiye ederiz.


 

LS 2 Bayan Kaskı

 

 Bir diğer noktada kask seçimin de motosiklet modelinizde önemlidir. Scoter motosiklet kullanımı için yarı açık bir kask sizi sıcaklarda sıkmayacak ve kullanımınızı kolaylaştıracaktır. Bu yüzden motosikletinizi kullanacağınız alanlarda çok önemlidir. Bu konuyu göz önünde bulundurarak kask seçimini yapabilirsiniz. Motosiklet Kaskı sizi kurtaracak koruma ekipmanlarının başında gelmektedir. Bu yüzden kasksız asla yola çıkmayın. Doğru ve bedeninize uygun kaskı seçin. Kaskın motosiklet kullanırken en önemli ekipman olduğunu unutmayın. Kask ile birlikte diğer koruyucu ekipman ve kıyafetinizi asla eksik etmeyiniz. Unutmayın ki koruyucu ekipmanlar her zaman sizin sağlığınız ve güvenliğiniz için özel olarak üretilmiş ürünlerdir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.