Motosiklet ürünleri ve daha fazlası.
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Motosiklet Grenaj ve Aksamları

29-07-2019 17:58
Motosiklet Grenaj ve Aksamları

Motosiklet pek çok insan için bir tutkudur. Özellikle hız sınırlarını aşmayı, yollarda özgürce sürüş yapmayı sevenler için vazgeçilmez bir araçtır. Motosikletler, çeşitli aksamlardan meydana gelirler. Bu aksamların ise her biri belirli bir ömre sahiptirler. Bundan dolayı da zaman içerisinde eskiyerek aşınır ve yıpranırlar. Böyle bir durumda da parça değişim ihtiyacı ortaya çıkar.


Motosikletler, çok çeşitli parçaların bütünlüğünden oluşan araçlardır. Motosiklet grenaj aksamları bu parçalar arasında önemli bir yere sahiptir. Grenaj terimi, Fransızca "carenage" kelimesinden dilimize grenaj olarak geçmiştir. Motosiklet grenaj aksamları motorun sağ - sol hatta alt bölümünü örten aerodinamiklik sağlayan pvc parçalarıdır.

 

Motosiklet Grenajlarına Neden İhtiyaç Duyulur?


Motosikletler, pek çok insan için önemli bir ulaşım aracı olma özelliği taşırlar. Bundan dolayı da önemli bir yere sahiptirler. Özellikle de trafikte özgürce sürüş keyfi yaşamak isteyenler için apayrı bir yere sahiptirler. Motosiklet denildiğinde ise, motosiklet grenajları önemli bir yere sahip olan parçalar olarak karşımıza çıkmaktadır.


Motosikletlerin sürüş esnasında rüzgâr akışını iyileştirmek amacıyla giydirilen motosiklet grenajları aerodinamik parçalar olma özelliği barındırır. Genel olarak fiberglas yahut da benzeri maddelerden motosikletlerin rüzgâr direncine maruz kalan yerlerine uygulanırlar. Bu nedenle zaman içerisinde yıpranan grenajların değişimi gerekir. www.kalyoncumotor.com üzerinden motosikletiniz için gerekli olan en uygun parçayı kolaylıkla bulabilirsiniz.

 

Kaliteli Grenaj Aksamları Nereden Alınır?


Her motosiklet tutkunu için motosikleti çok kıymetlidir. Bunun için de ürün kalitesine güven duyabilecekleri bir adres ararlar. Bu son derece önemli bir konudur. Çünkü parça değişim zamanı gelen motosikletlerde kullanılacak olan yedek parçanın kalitesi oldukça mühimdir.

 

Motorunuzun her zaman uzun ömürlü ve yüksek performanslı olması, sizin yedek parça tercihinizle doğru orantılıdır. Her yedek parça ürününde olduğu gibi motosiklet grenaj aksamlarında da kalite önem taşır. Güvenli bir sürüşte kullanılan aracın performansı ve dayanıklılığı hayati bir öneme sahiptir. Son derece kaliteli motosiklet grenaj yedek parçalarını kolaylıkla satın alabileceğiniz en doğru adres ise Kalyoncu Motor’dur.


​​​​Yola Çıkmadan Önce Yapılması Gereken Genel Kontroller Nelerdir?


- Yakıt durumu kontrol edilmeli,


- Motor Yağına bakılmalı,


- Jantlar kontrol edilmeli,


- Lastikler kontrol edilmeli,


- Zincir yağlı durumda olmalı, zincir boşluğu ise 15-20 mm olmalıdır.


- Motor kontrol edilmeli,


- Debriyaj kontrol edilmeli. Debriyaj balatalarının aşınma sınırını aşmamış olmasına dikkat edilmeli. Levye boşluğunun ise 10-20 mm olmasına dikkat edilmelidir.

 

- Frenlerin durumu kontrol edilmeli.

 

- Far, sinyaller, korna ve fren lambalarına bakılmalı.

 

- Akü mutlaka kontrol edilmeli.


- Aynaların doğru şekilde ayarlanması gerekir.


- Civata ve somunlara bakılmalı.


Neden Motosiklet Grenaj Değişimi Yapılır?


Motosiklet grenaj aksamları bir nevi kaplama görevi üstlenirler. Böylece motorsikletinizi dış etkilere karşı dirençli hale getirirler. Motosiklet grenaj aksamları çeşitli sebeplerle hasar görebilmektedir. Bu aşınma ve ya ezilme olabilir. Bu gibi durumlar neticesinde grenaj aksamları ciddi bir zarar görebilmektedir. Bu da motorsikletinizin kalitesine ve performansına olumsuz etki yaratabilmektedir.

 

Motosikletinizin ilk günkü performansı ve dayanıklılığına sahip olabilmesi için değişimi gereken parçaların değişimi yapılmalıdır. Bunun içinde motorsikletiniz için en uygun nitelikte olan doğru parçayı tercih etmeniz önemlidir. Ancak bu şekilde motorunuzda ihtiyaç duyulan değişimi yapmanız mümkün hale gelebilir. Bunun için ise www.kalyoncumotor.com adresinden yararlanabilirsiniz.


Neden Kalyoncu Motor'u Tercih Etmelisiniz?


Motosiklet yedek parça sektörünün lideri konumunda olan Kalyoncu Motor, önemli bir tecrübeye sahiptir. Bunun yanında motosiklet yedek parça ürünleri bakımından zengin bir ürün yelpazesi sunmaktadır. Motorsikletiniz için ihtiyacınız olan grenaj aksamları konusunda zengin bir çeşitliliğe sahiptir.


Bu sayede motorsikletiniz için ihtiyaç duyduğunuz en uygun grenaj aksamını kolaylıkla bulabilirsiniz. Bunun yanında son derece uygun fiyata satın alabilirsiniz. Satın alacağınız her bir ürünün kalitesine ise sonuna kadar güvenebilirsiniz. Ürün kalitesinin yanında uygun fiyata motosiklet yedek parçası satın alabileceğiniz önde gelen adresler arasındadır.


 Unutulmamalıdır ki Grenaj aksamları motosikletinizin giysileridir. Motorunuzun eksik olan yada çizik olan grenajları ile motorunuz çok tuhaf görünecektir. Bu yüzden her zaman temiz ve şık bir motosiklet istiyorsanız hasar almış parçaların değişimi gerekmektedir. Aracınızın bir çok parçanın da koruyucusudur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.