Motosiklet ürünleri ve daha fazlası.
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Motosiklet Emniyet Kilit Sistemleri Neden Tercih Edilmeli?

04-05-2019 10:50
Motosiklet Emniyet Kilit Sistemleri Neden Tercih Edilmeli?

Günümüzde motosiklet sahibi olmak bir hobidir. Ancak motosiklet tutkunu olmak kadar onu hırsızlardan korumak da önemli bir konudur. İşte şimdi size motosikletinizi nasıl korumanız gerektiğini, ne tür kilit sistemlerini kullanacağınız hakkında bazı detaylı bilgiler vereceğiz. Siz de dikkatle takip ederek, motosikletinizi en güvenli şekilde korumanın yollarını bulabilirsiniz.


Neden Kilit Sistemleri Tercih Edilmeli?


Ülkemizde ne yazık ki motosiklet hırsızlığı olayları çok yüksek seviyelerde seyrediyor. Dolayısıyla motosikletiniz korumanız için kilit sistemleri son derece önem arz ediyor. Peki hangi kilit sistemleri tercih edilmeli? Sorunun cevabı aslında çok basit. Gücünüzün, paranızın yettiği kadar. Ancak ne olursa olsun motosiklet kilit sistemlerini sakın hafife almayın. Çünkü motosikletiniz kaçırıldıktan sonra onu bir daha bulmanız neredeyse imkansız olacaktır. Bulabilirseniz şanslısınız ve ilk kaybettiğiniz günkü gibi de motorunuzla karşılaşamayabilirsiniz. Genellikle kilit ile sabit bir yere bağlanmayan motorları, hırsızlar kontak tertibatını tahrik ederek götürmektedir. Bu tür sıkıntılara girmemek için motorunuzu mutlaka halat ve zincirli kilitlerle sabit bir yere bağlamak olacaktır.


Kilit Çeşitleri Nelerdir?


Her şeyden önce motosikletinizin güvenliğini sağlamak son derece önemli. Bu yüzden hangi kilidi seçeceğiniz konusunda kararlı olmalısınız. Bu sebeple ön tekerleğe motosiklet disk kilit taktırmışsanız arka tekere motosiklet bağlama kilit zinciri ile destek verebilirsiniz. Bu açıdan motosikletinizi tamamen güvende tutmuş olacaksınız.

 

Kilit Sistemleri Nasıl Kullanılıyor?


Motosikletin emniyeti için kullanılan bu kilit sistemleri nasıl kullanılıyor? Motosiklet emniyet kilit sistemlerinden olan alarmlı motosiklet disk kilit sistemi adından anlaşılacağı gibi alarmlı. Bu sistemin alarmlı olması, motosikleti alarmla koruması tek avantajı değil. Aynı zamanda aküyü koruyan bir sistem. Çünkü normal motosiklet alarmları, aküyü çabuk bir şekilde bitirdiğinden pek tavsiye edilmez. İşte bu disk kilit sistemi hem güvenliği sağlarken, hem de tasarruf sağlar. Kısacası çifte avantaj sunar.


Bir diğer kilit sistemine geçelim. Zincir kilit, bir diğer adıyla motosiklet bağlama kilit. Aslında bağlama kilidin sadece zincirli çeşidi yok, halatlı olan, çelik olan bağlama kilit sistemleri de mevcut. Bunların hepsini güvenle kullanabilirsiniz. Şimdi bağlama kilit ne işe yarar ona gelelim. Motosiklet emniyet kilit sistemlerinde en önemli ikinci sistem, alarmlı disk kilitten sonra, bağlama kilitler gelir. Bunu özellikle motosikletinizin bir kapalı otoparkı yoksa tercih etmelisiniz.


Her şeyden önce ister otopark olsun ister başka bir yer, motosikletiniz için güvenle bağlayabileceğiniz bir yer bulun. Bu güvenli yer aydınlık bir direk dibi olabilir ya da evinizin hemen dibinde güvenli bir yer bulabilirsiniz. Fakat mümkün olduğu kadar aydınlık bir yer olsun çünkü hırsızlar aydınlık ortamlardan pek hoşlanmazlar. Güvenli bir yer bulduktan sonra motosiklet bağlama kilit ile motosikletinizin arka tekerini bu güvenli yere bağlamanız yeterli olacaktır.


Motosiklet Kilit Sistemleri Güvenli Mi?


Motosiklet kilit sistemlerinde en çok merak edilen konu bu emniyet sistemlerinin güvenli olup olmadığı. Aslında kaliteli malzemeler tercih edildiği sürece kilit sistemleri bir motosiklet için en güvenli sistem diyebiliriz. Hem alarmlı disk kilit sistemi, hem de bağlama kilit sistemi hırsızların motosiklete yaklaşımını etkileyecektir.


Bağlama Kilit Sistemleri Kesilebilir Mi?


Motosiklet kilit sistemlerinin en çok merak edilen noktasına geldik. Bilindiği gibi motosiklet hırsızları alanlarında çok profesyonel çalışıyorlar Hangi sistem çıkarsa çıksın hepsini alt etmeyi başardılar. Ancak güvenliler hariç. Yani kaliteli bağlama kilitlerinden bahsediyorum. Kaliteli bağlama kilit sistemleri üretim aşamasından sonra birçok testten geçirilmiş ve kalitesi onaylanmıştır. Bu nedenle kaliteli ürünler seçmeniz, motosikletinizin güvenliğini sağlamanız için en önemli yol olacaktır.

 

Bu Sistemler Hırsızları Caydırıyor Mu?


Motosikletler için tasarlanan bu ürünlerin özellikleri şunlar. Alarmlı disk kilitler, hırsızlık olayı gerçekleştikten sonra devreye giren sistemdir. Yani motosiklet korunmasız olduğunda, alındığı gibi alarm sistemi devreye girer. Bu da hırsızları çok yüksek bir oranda caydırıyor diyebiliriz. Bağlama kilit sistemi ise motosikletinizi güvenli bir yere bağladıktan sonra güvene alıyor. Bu da hırsızların tamamen caymasını sağlıyor. Çünkü korunmasız bir motosikleti herkes çalabilir fakat zincir, halat, çelik halatla bağlanan bir motosikleti çalmak, öyle sanıldığı gibi çelik makasla olabilecek şey değil.


Her Kilit Sistemi Güvenli Midir?


Hayır. Bütün kilit sistemlerinin güvenli olduğunu söylemek yanlış olur. Hele ki orijinal olmayan kilitlerden tamamen uzak durmanız gerekiyor. Bilindiği gibi hırsızlar o kadar değişik sistemler geliştirmişler ki güvenli olmadığını anladıkları anda motosikletinizi alıp götürürler. Bu nedenle kaliteli bir emniyet kilit sistemi seçmenizde çok büyük yarar var. Ne olursa olsun, alacağınız kilit sistemleri mutlaka orijinal olsun.

 

İki Farklı Kilit Kullanmak Ne İşe Yarayacak?


Varsayalım ki sadece alarmlı disk kilit sistemi kullanıyorsunuz. Bu elbette faydalı ancak motosikletinizi alıp götürdüklerinde yetişme olanağınız çok düşük. Sadece bağlama kilit sistemi kullanmanız da çok yanlış olacak. Bu yüzden olabildiği kadar bütün motor kilit sistemlerini kullanmaya çalışın. Hem alarmlı disk kilit hem bağlama kilit motosikletinizi gerçekten emniyetli bir konuma taşıyacaktır.

 

Emniyet Sağlamak Sizin Elinizde


Bugüne kadar yapılan bütün kilit sistemleri hırsızlar için tam anlamıyla engel olamamıştır. Ancak bilinmesi gereken nokta bu kilit sistemlerinin hırsızları inanılmaz derecede yorduğu. Bu da genellikle hırsızlığa teşebbüs edenlerin yakalanmasına neden olmakta yada hırsızları caydırmaktadır. Siz de mutlaka bu güvenli sistemleri kullanın.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.