Motosiklet ürünleri ve daha fazlası.
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

İkinci El Motosiklet Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

09-06-2020 19:09
İkinci El Motosiklet Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Son dönemlerin popüler kullanım araçları olarak öne çıkan motosikletler, iki farklı seçenek dahilinde tercih edilebilmektedir. Birincisi önemli markalar eşliğinde sıfır motosiklet almaktır. Diğeri ise doğru tercihi gerçekleştirmek suretiyle belli kriterleri ele alarak sağlam ikinci el motosikletleri elde etmektir. Özellikle fiyat konusunda her bütçeye uygun şekilde tercih imkanı sağlayan ikinci el motosikletler, günümüzde oldukça fazla tercih ediliyor.


Ancak ikinci el motosikletleri tercih etmek o kadar kolay değil. Satın aldıktan sonra problem yaratabilecek ve sorunlu motosikletler bütün keyfi kaçırabilir. Bu yüzden pek çok unsur ele alınmalı ve buna göre seçim yapılmalıdır. Tabii bunu gerçekleştirirken mutlaka markasına bağlı olarak motosiklet yedek parça temini olup olmadığı da incelenmelidir.


İkinci El Motosiklet Alırken İncelenmesi Gereken Unsurlar


Özellikle bütçe konusunda uygun fiyatlar sağlayan ikinci el motosiklet modelleri, günümüzde oldukça fazla tercih ediyor. Tabii seçim yaparken çok dikkat etmek gerekir ve güvenilir ürünler tercih edilmelidir.


- Teknik özellikler profesyonel yardım alarak incelenmelidir. Bu işlem mutlaka aydınlık ve sakin bir alanda yapılmalıdır.


- Motor yağ kaçırıp kaçırmadığına bakılmalıdır.


- Silindir kafası ile gövdesinde, şanzıman çıkışında veya yağ karterindeki yağ kaçaklarına dikkat edilmelidir.


- Motosikletin çalıntı olup olmadığına dair mutlaka inceleme yapılmalıdır. Gidon dayanak kısımları eksikse veya sallanıyorsa çalıntı olma ihtimali yüksektir.


- Arka salıncak yatağında boşluk olup olmadığına bakılmalıdır.


- Gidon bilyelerindeki boşluk incelenmelidir.


- Fren balataları


- Fren disk durumu


- Motosikletteki paslanma belirtileri


Bu gibi daha tüm bölümler detaylı şekilde profesyonel kişi tarafından incelenmelidir. Böylece güvenli şekilde motosiklet alım-satımişlemini gerçekleştirebilirsiniz.


Motosikletin Kaza Geçirip Geçirmediği Çok Önemlidir


Belli başlı bazı etmenleri dikkat ederek ikinci el motosikletlerin kaza geçirip geçirmediği anlaşılabilir. Elciklerdeki, motor ve egzoz üzerindeki çizikler kaza yapılıp yapılmadığının işaretini gösterir. Aynı zamanda boya ve krom kaplamalar üzerinde dökülmeler yaşanmış ise bu bölümde bir bükülme oluşmuş anlamına gelebilir. Bu da doğal olarak kaza ve darbenin bir işareti olarak öne çıkmaktadır.


Tüm bunlara dikkat ederek ikinci el motosikletçeşitleri arasından tercih yapabilirsiniz. Tabii motosikletteki paslanma belirtileri, zincir ve motorun durumu, Jantlar ve amatör mutlaka detaylı şekilde ele alınmalıdır. Böylece tercih ettiğiniz modeli çok uygun fiyatlara eşliğinde motosiklet alım-satımüzerinden elde etmeniz mümkün. Bu kriterleri ele alarak incelemeyi kendiniz yapabilir ya da profesyonel kişiler de destek alabilirsiniz.


İkinci El Motosiklet Yedek Parça Temini


İkinci el motosikletler arasından tercih yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan biri motosiklet yedek parçateminidir. Mutlaka orijinal parça altında kolaylıkla ulaşabileceğiniz yedek parçaya sahip motosikletleri tercih etmelisiniz. Böylece daha uzun yıllar güvenli ve konforlu şekilde motosikletinizi kullanma şansını elde etmeniz mümkün.


Bu konuda güvenilir şekilde siteye giriş yaparak, seçim yaptığınız ikinci el motosikletiniz konusunda pek çok orijinal motosiklet yedek parçaçeşidine güvenle ulaşabilirsiniz. Tasarım açısından farklı ürünler her marka ve model için yer alıyor.


İkinci El Motosiklet İçin Belge Kontrolü Yapılmalıdır


Motosiklet satın alırken özellikle bu ikinci el ise mutlaka belli başlı bazı belgeler detaylı şekilde incelenmelidir.


- Nüfus kimliği kontrol edilerek motosikletin gerçek sahibi tespit edilmelidir.


- Motor kağıtlarında, üzerinde yer alan şasi numarasının uyuşup uyuşmadığına bakılmalıdır.


- Motosiklet kaç defa el değiştirmiş öğrenilmelidir. Ne kadar az el değiştirmiş ise o kadar iyidir.


- Servis defterini tutulup tutulmadığına bakılmalıdır.


- Servis zamanlarında motosikletin bütün bakımları gerçekleştirilmiş mi?


Bütün bu etmenlere dikkat etmek suretiyle, belge üzerinden kontrol gerçekleştirerek ikinci el motosiklet modelini güvenle elde edebilirsiniz.


Çok Uygun Fiyatlarla İkinci El Motosiklet Alım-Satımı


Elbette sıfır motosiklet almanın ayrıcalığı başkadır. Ancak çoğu zaman insanların bütçesi ikinciye motosikletleri geçiyor. Özellikle tercih edilen kaliteli bir marka kapsamındaki motosikletler açısında, sıfır almak pek de kolay değil. Bu yüzden son dönemlerde özellikle ikinci el motosiklet alım-satım piyasası oldukça fazla sıcak bir duruma geldi.


Bütün bu kriterleri ele almak suretiyle tercih ettiğiniz marka dahilindeki pek çok ikinci el motosiklet modelini satın alabilirsiniz. Ayrıca ihtiyaç duyduğunuzda bu kaliteli site bünyesinde, orijinal yedek parçayı bütün farklı marka ve modellerdeki motosikletler için temin edebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.