Motosiklet ürünleri ve daha fazlası.
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Honda Motosikletin Tarihçesi

24-01-2019 14:22
Honda Motosikletin Tarihçesi
Dünyanın en başarılı motosiklet markalarından biri olan Honda, günümüzde hemen her ülkedeki motosiklet kullanıcıları tarafından tercih ediliyor. Bu ürünlerin başarısında markanın gelişen dünya teknolojine ayak uydurması önemli bir etken. Sürekli olarak kendisini geliştiren honda motosiklet her zaman üstün teknolojili ürünleriyle dikkat çekiyor. Markanın kuruluşu ise, oldukça ilginç bir hikayeye dayanıyor. 
 

  Honda'nın Kurucusu

 

  Honda markası Sohichiro Honda tarafından geliştirildi. Bir Japon markası olan honda motosiklet başarısını İkinci Dünya Savaşı yılları sonrasında Japonya'da yaşanan ekonomik sorunlara borçlu. Aslında Sohichiro Honda, bisiklet tamiri konusunda babasına yardımcı olmakla işe başlamıştı. Sonrasında aldığı metalürji eğitimi, metal parçalardan mekanik ürünleri elde etmesinin yolunu açmış oldu. Sohichiro Honda, ürettiği mekanik parçaları ilk etapta Toyota firmasına satıyordu. Hatta bu dönemde Honda kendi projelerini geliştirmek için ilk adımları atmaya başladı. Fakat projesi Toyota tarafından reddedildi. Bu esnada Japonya, İkinci Dünya Savaşına girdi ve ekonomik dengeler bozulmaya başladı.
 

  Honda Motosikletin Doğuşu

 

  İkinci Dünya Savaşı Japonlar için tam bir felaketle sonuçlandı. İki kente atılan atom bombaları, ülkede art arda depremlerin oluşmasını tetikledi. Bu depremlerle çok sayıda bina yerle bir oldu. Yıkılan binalar içinde Toyota fabrikası da vardı. 
 
 
  Yaşanan bu olay, Sohichiro Honda'yı geniş düşünmeye teşvik etti. Özellikle ülkede çekilen benzin sıkıntısı, az benzinle çalışan araçların icat edilmesine olan ihtiyacı arttırıyordu. Honda, 500 adet 2 zamanlı motor satın aldı. Bunları zaten çocukluğundan beri aşina olduğu bisikletlerle kullanma fikrini geliştirdi. Bisikletleri transmisyon kayışıyla güçlendirerek geliştiren Honda, böylelikle dünyadaki ilk honda motosiklet için hazırlıklarını tamamlamış oldu. Bu aracın pratikliği ve ekonomik oluşu tüm ülkede yankı uyandırdı. Siparişler hızla gelmeye başlayınca Honda, kendi fabrikasını kurdu. Ardından, tasarladığı ürünleri daha da geliştirmek suretiyle bir dünya markası olma yolunda ilerledi. 
 

 

Honda Motosikletler ve Yedek Parçalarının Özellikleri

 

  Honda motosikletler, farklı modellerde piyasaya sürülmektedir. Bu modellerin her biri farklı özelliklere sahip mekanik bir aksama sahiptir. Motosikletlerin üstün performansını sürdürebilmesi için zaman zaman bakımdan geçirilmesi gerekir. Ayrıca aracın performansını etkileyen en ufak bir problemde, profesyonel bir kontrolden geçirilmesi şarttır. Yapılan kontrollerde eğer gerekiyorsa orijinal honda motor yedek parça ürünleriyle değişim sağlanmalıdır. Günümüzde üretilen honda motor yedek parça ekipmanları bizzat kendi firması tarafından özenle tasarlanan ürünlerdir. Bunlar firma tarafından araçların modellerinin nitelikleri esas alınarak üretilmektedir. Üretim sonrasında ise, sürüş testlerine tabi tutularak satışa sunulmaktadır. Üretilen bu honda motor yedek parça ürünleri, belli bir garanti kapsamıyla piyasaya sürülürler. Garanti süresi içerisinde arızalanan ürünler, ücretsiz değişim veya onarımla karşılanmaktadır. 
 
 
 Honda Motosiklet Yedek Parçaları Nelerdir?
 

  Günümüzde honda motosiklet yedek parça başlığı altında çok sayıda ürünler bulunmaktadır. Bu ürünler aracın mekanik aksamına ilişkin olabildiği gibi dış görünümüyle ilgili aksesuarlar da olabilir. Buna göre, motor ve motora ait temel parçalar en önemli honda motosiklet yedek parça ekipmanlarıdır. Bunlar,
 
 -Silindir bloğu

 -Silindir kapağı

 -Subap, contalar, krank mili

 -Karter

 -Segmanlar

 -Marş motoru

 -Piston ve piston mili parçalarıdır.
 

 
 Bunların honda motosiklet yedek parça olarak adlandırılmasının sebebi, Honda araçların motorlarına uygun olarak üretilmesidir. Bu ekipmanlar, Honda motorların tüm üstün fonksiyonlarını desteklemeye yönelik niteliklere sahiptir. Motor dışındaki parçalar ise,
 

 -Fren aksamları

 -Hava Filtresi

 -Karbüratör

 -Yakıt deposu,
 
-yakıt otomatiği,

 -Regülatör, distrübitör, şarj dinamosu gibi ekipmanlardan oluşmaktadır.

 
 Bu parçalar da yine honda motosiklet yedek parça özelliklerine uygun biçimde tasarlanmaktadır. Araçların uzun ömürlü olması için mutlaka bu özel ekipmanların kullanılması önerilmektedir. Honda kendisini her yönü ile kanıtlamış güçlü ve sağlam bir markadır. 

 
Günümüzde de motosiklet denince akla ilk gelen markalardan olan japon`ya doğumlu marka, günümüzde aynı kalite ile Dünya`nın bir çok yerinde üretim yaptırmaktadır. Fabrika kurduğu her ülkede ve girdiği her piyasa da motosiklet kültürünü sağlıklı bir şekilde aşılayan firma, hizmet verdiği bütün ülkelerde satıştan önce sürücülere motosiklet güvenli sürüş eğitimleri vermektedir. Bu çok önemli bir husus olarak markanın imajını yükseltme ve kullanıcıların gönlünde taht kurmaya devam etmektedir. Kalitesini her alanda gösteren en bilinen motosiklet markasıdır.
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.