Motosiklet ürünleri ve daha fazlası.
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Honda Cbr 125 Motosiklet Ve Özellikleri

30-08-2019 14:47
Honda Cbr 125 Motosiklet Ve Özellikleri

Yollarda sıklıkla görmeye alışık olduğumuz Honda CBR 125 2018 yılına damgasını vuran motosiklet modellerinden biridir. Bu model, Honda’nın "Neo Sport Cafe’ sınıfında satışa sunmuş durumda olduğu en düşük cc’li modelidir. Honda bu sınıflandırması vasıtasıyla piyasaya sunduğu cbr 125 modelinde sportif bir motosiklet yapısını kullanmıştır.


CBR 125'in kullanımı eski klasik bir motosiklet kullanım deneyimi sağlamaktadır. Bunun beraberinde sürücü oturuş formu sayesinde sportif motosiklet kullanımı hissiyatı yaratmaktadır. Honda`nın en küçük süper sport sınıfındaki modelidir. Motosikletin tasarımında "eskiyi” çağrıştıran önemli detaylar saklıdır. Bunlardan en önemlisi motosikletin ön tarafındaki farıdır. Bu modelde 1960’lı yılları günümüze yansıtan yuvarlak far tasarımına yakın bir tarz kullanılmıştır. Fakat farın aydınlatma fonksiyonunda ise halojen aydınlatma sistemi kullanılmış durumdadır.


Honda CBR 125 Modelinin Motor Özellikleri


Honda CBR 125 de klasik Honda CBR 125 modellerindeki motor bloğunun aynısı kullanılmış durumdadır. Fakat farklı şase üzerinde özgün bir tasarımla biçimlendirilmiş bir motor türüne sahiptir. Motosiklet üzerinde bulunan güçlü motoru ise tek silindirli olup 125 cc kapasiteye sahiptir. Honda cbr 125 modelinin motoru sıvı soğutmalı "SOHC” motor karakteri barındırmaktadır. İlk çıkan model ile arasında bir çok fark olarak tasarlanan model son hali ile daha büyük ve daha güçlü bir yapıya sahiptir.

 

Sahip olduğu bu özellikleriyle de direkt olarak verimlilik anlamında ciddi bir performans sağlıyor. Bu modelde performansa odaklanmak yerine verimliliğe odaklanılması yakıt tüketiminin daha düşük olmasını sağlıyor. Sahip olduğu 13.3 beygir güç kapasiteli motor, 10000 devir düzeyine çıkabiliyor. 10 Nm güç kapasitesine ise 8000 devirle erişebiliyor.

Motor: 125cc, tek silindirli, sıvı soğutmalı dört zamanlı motor.
Güç: Genellikle 10-15 beygir arasında değişen güç üretimi.

Şanzıman: 6 ileri manuel şanzıman.

Şasi: Hafif alüminyum şasi ile iyi denge ve manevra kabiliyeti.

Süspansiyon: Ön teleskopik çift süspansiyon ve arka tek şok emici süspansiyon.

Frenler: Ön tekerlek disk fren, arka tekerlek tambur veya disk fren (model ve bölgeye göre değişebilir).

Lastikler: Genellikle 17 inç jantlarla donatılmış lastikler.

Ağırlık: Tipik olarak boş ağırlığı 120-140 kg arasında değişir.

Yakıt kapasitesi: Genellikle 10 litre civarında bir yakıt tankı.

Maksimum hız: 100 km/saat veya daha fazlası, motor gücüne ve sürüş koşullarına bağlı olarak değişebilir.


Sahip Olduğu Yakıt Sarfiyatı Performansı


Honda cbr 125 modeli üzerinde 10.1 litre kapasiteli bir yakıt tankı kullanmış. Motosiklet sahip olduğu düşük yakıt tüketimiyle 100 kilometrede 2.5 litrelik yakıt sarfiyatı gerçekleştiriyor. Bu sayede daha uzun mesafelerde çok daha ekonomik seyahat imkanı sunuyor. Fakat bu yakıt sarfiyatı performansı için en yüksek 7000 devir düzeyinde sürüş gerçekleştirilmesi gerekiyor.


Bu modelin yüksek devir hızına ulaşılması yakıt sarfiyatının artmasına sebebiyet verir. Cbr 125 motosikletin arka tekerinde 220 mm disk Nissin 1 piston fren kullanılmıştır. Ön tekerleğinde 296 mm disk Nissin 4 piston, fren kullanılmıştır. Maalesef CBR 250 modellerinde de kullanılmayan ABS fren sistemi CBR 125 modelinde de yoktur. 

 

Honda Cbr 125 Yedek Parça


Her marka model motosiklette olduğu gibi honda cbr 125 yedek parça ihtiyacı da söz konusudur. Tüm motosikletler gibi bu motosiklet modeli de çeşitli parçaların bütünlüğünden meydana gelmiştir. Bu parçalar ise belirli zaman aralığında performans gösterebilecek ömre sahip durumdadırlar. Ömrünü tamamlayan parçalar ise zaman içerisinde gerekli performansı sergileyemezler. Bu durumdaki parçaların ise mutlaka gerektiği zaman zarfı içerisinde yenisiyle değiştirilmesi gerekir.


Eskiyen ve yerine getirmesi gereken performansı gerçekleştirmeyen parçaların belirlenmesi için periyodik bakımların yapılması gerekir. Ancak bu sayede gerekli değişimler yapılabilir. Böylece motosikletin çok daha uzun ömürlü olması sağlanabilir. Aynı zamanda yüksek bir verimlilik de elde edilir.

 

Güvenilir Yedek Parça Nereden Alınır?


Motosiklet parçasında yalnızca parça değişimi yapılması yeterli olmaz. Satın alacağınız parçanın kalitesi ve alım yaptığınız yerin de güvenilir olması gerekir. Bu durum motosikletiniz için hayati öneme sahiptir. Bu nedenle de Honda cbr 125 yedek parça satın alacağınız adresi doğru seçmenin önemi büyüktür.

 

Güvenilir ve kaliteli motosiklet yedek parçasını ise www.kalyoncumotor.com adresi üzerinden satın alabilirsiniz. Bu adrese tıkladığınızda motosikletiniz için ihtiyacınız olan her tür parçayı kolaylıkla temin edebilirsiniz. Türkiye'nin hangi ilinde yaşıyor olursanız olun site üzerinden vereceğiniz tüm siparişler adresinize ulaştırılır.

 

Kalyoncu Motor, müşterilerine yalnızca kaliteli ve güvenilir parça temini gerçekleştirmekle kalmamaktadır. Ayrıca bütçesini düşünen motosiklet tutkunlarına uygun fiyatlı kaliteli parça temin imkanı sunmaktadır. Bunun için yapmanız gereken tek şey bu siteyi ziyaret etmek ve ihtiyacınız olan yedek parça siparişini vermektir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.