Motosiklet ürünleri ve daha fazlası.
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Honda CBF 150 ve Özellikleri

29-01-2019 11:57
Honda CBF 150 ve Özellikleri
Honda cbf 150, commuter motosiklet kategorisinde değerlendirilen bir modeldir. Commuter motor seçenekleri, şehir içi kullanımında oldukça pratiktir. Kurye hizmetleri için idealdir. Cbf 150 modelleri, zorlu yollarda pratik kullanımının yanı sıra uzun yolda da performansı bir hayli yüksektir. Yakıt konusunda cimri olan bu motosiklet, motosiklet kategorisinde en çok tercih edilen modeller içerisindedir.
 

 Honda Cbf 150 Motor Özellikleri

 
 Seri kullanım özelliğine sahip olan bu motosiklet modeli 150 cc özelliğine sahiptir. Motor silindir hacmi bakımından çekiş gücü oldukça yüksektir. Motor 11.6 beygir gücüne sahiptir. 12.5 nm tork özelliği ile kullanımı pratik bir tasarımdır. Cbf 150 modeli, 141 kg ağırlığa sahip bir modeldir. Vites sistemi manueldir ve kullanımı kolaydır. Yakıt besleme sistemi karbüratörlüdür. Cbf 150 modelleri elektrikli marş ile çalışmaktadır. Bu model, İki tekerlekli motosiklet dünyasının estetik tasarımlarından biridir. Tek silindir özelliğine sahiptir ve 7500 d/d devir özelliğindedir. Vites sayısı 5’tir. Güç aktarım fonksiyonu zincirle gerçekleşmektedir. Yakıt kapasitesi 13 litredir. Yakıt, gidonun hemen önünde bulunan depodan motora ulaşmaktadır.
 
İlk çıktığı senelerde temel özellikle satışa sunulan CBF 150 bu segmentte rakiplerinin de çoğalmasından sonra 2010 senesinde hafif bir makyaj geçirmiştir. Bu makyaj sonunda mekanik aksamda dahil olmak üzere ufak tefek değişiklikle satışına devam edilmiştir. Mekanik aksamda yakıt sistemi değişirken kaporta aksamında ise; yenilenen kaporta şeritleri, eklenen devir saati, renkleri değişen sinyal cam grubu ile kasa aynı kalarak görünümüne hafif makyaj yapılmıştır.
 

 En uygun ve ideal boyutlara sahiptir


 
 Profesyonel kullanıcıların tercihi olan Honda Cbf 150, 207,5 cm uzunluğundadır. 75 cm genişliğe sahiptir. 113,5 cm yüksekliği ile ideal boyutlara sahiptir. Benzer ürünlere nazaran biraz daha geniş durmaktadır. Bu ölçüler, özel olarak belirlenmiştir. Normal kullanım özelliğine sahiptir. Park problemi meydana getirmeyen Honda Cbf 150, trafikte güvenli bir şekilde kullanılmaktadır.
 
Honda cbf 150
 

Güçlü ve güvenilir fren sistemi

 

 Üst fren sistemi gidona bağlıdır. Manuel vites özelliği ile klasik motosiklet görünümündedir. Ön kısımda disk, arka bölümde kampana fren sistemi mevcuttur. 8 mm- 13 mm esneme aralıklı süspansiyon özelliğine sahiptir. Süspansiyon sistemi sarsıntıyı önlemektedir. Özellikle asfaltta mükemmel bir performansa sahiptir. Ön süspansiyon sistemi teleskopiktir. Arka süspansiyon sistemi ise tek amortisördür. 6 mm esneme özelliğine sahiptir. Bu esneme özelliği sayesinde yolcularda sarsıntı minimuma düşmektedir.
 
 
Diğer Özellikler

 
Kilometre yanına konulan devir saati, vites göstergesi ve rahat yolcu ayağı gibi eklentiler, kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Pratik özellikleriyle birinci sınıf motosiklet tasarımı olan Honda cbf 150, profesyonel özelliklere sahiptir. Yakıt ve devir göstergesi gidon sisteminde yerini almıştır. Gidon kilidi ve boş vites göstergesi diğer önemli eklentileri arasında gösterilmektedir. Jikle kolu ve kask askısı da kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Bir motosikletin en önemli parçası hız göstergesidir. Bu modellerde hız göstergesi gösterge panelinde yerini almıştır. Gösterge paneli, elektrikli kullanım özelliğine sahiptir.
 
 
Yedek Parça

 
 Grenaj seçenekleri ve motor parçaları, bu kategoride satışa sunulmaktadır. Fren sisteminin üst bölümü ve alt bölümü, en çok sipariş edilen Honda cbf 150 yedek parça seçenekleri içerisindedir. Motor ateşleme sistemi, krank mili ve diğer parçalar, bu kategoride satışa sunulmaktadır. Aradığınız Honda cbf 150 yedek parça seçeneklerini online kategoride kolaylıkla satın alabilirsiniz. Silinebilir özelliğinin yanı sıra neme karşı dayanıklı olması, kullanımını pratik hale getirmiştir. Honda cbf 150 yedek parça kategorisinde, ayak, yolcu tutacağı, sele, üst oturak ve benzeri birçok parça satışa sunulmaktadır. Bütün bu parçaları kolaylıkla temin edebilirsiniz.

 
Lastikler de yedek parça seçenekleri içerisinde yer almaktadır. 17 inç özelliğine sahip lastikler, özel tasarımdır. Diş tasarımı yan bölümlerde de bulunmaktadır. Bunun nedeni dönüş manevrasında motosikletin düşmesini engellemektir. Yağmurda ve karda güvenli kullanabileceğiniz Honda, parça desteği oldukça yaygındır.
 
 
 Arka granaj bölümünde fren lambaları ve sinyaller bulunuyor. Kırmızı farlar uzaktan rahatlıkla fark ediliyor. Ön kısımda ise ön far sistemi bulunmaktadır. Sağ ve sol sinyal sistemi ön grenaj kısmın da bulunmaktadır. Elektrik sistemi ile çalışan ön ve arka sinyaller, kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

 
Honda CBF 150 yıllar geçse de her zaman kullanıcılarına hizmet verecek, yıllarca yollarda göreceksiniz. Kendine ait seveni yanında sağlamlığıyla da bir çok kullanıcının gönlünde taht kurmuştur. Euro4 normlarına uymadığı için maalesef ülkemiz de artık sıfır modeli satış olmasa da aracınızı honda orjinal yedek parça kullanarak her zaman güçlü ve sağlam kalacaktır. 
 
Üretiminin bitmesine ve satışının durmasına rağmen CBF 150 halen popülerliğini korumaktadır. Güçlü ve sağlam bir motor olması bu popülerliğin temelini oluşturuyor. Hemen hemen ticari amaçla çalışan bütün kuryelerin kullandığı ve tercih ettiği bir model olan CBF 150 Honda makasında şuan da maalesef yeri dolmamış bir model. Efsane bir model olan CBF 150 geçen yıllara rağmen trafikte halen görülen bir model olarak kalacak.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.