Motosikletlerde ABS Frenleme Sistemi

Tüm dünyada artan trafik yoğunluğuna istinaden kişilerin taşıt olarak motosiklet kullanımına önem gösterdikleri görülmektedir. Motosiklet kullanımı için, gerekli olan eğitim ve öğrenme işlemlerinin tamamlamadan kesinlikle trafiğe çıkmanın büyük riskler oluşturdukları bilinmektedir. Motosiklet kullanımında, diğer taşıtlara göre daha dikkatli ve kontrollü olunması gerekmektedir. İstatistiklere göre motosiklet kazalarında yaralanan ve yaşamını kaybeden kişi sayısında artma eğiliminde olduğu görülmektedir. Motosiklet kullanımına geçmeden önce bazı işlemlerden geçilmesi gerekmektedir.
Motosiklet Kullanımına Geçmeden Neler Yapılması Gerekmektedir?
Motosiklet kullanmak için ehliyet ve güvenli sürüş eğitim gibi kurslardan başarılı şekilde mezun olmak
Motosiklet kullanımına geçmeden, gerekli ekipmanların temin edilmesi
Motosiklete hep bindiğimizde, tekerlek ve fren aksamlarının kontrolünü yapılması
Trafik sigortası, bakım ve muayene gibi işlemlerin tam olması gerekmektedir.
Tüm bakımları zamanında, kaliteli ürünler ile yapılması
Kask takmadan yola çıkılmaması
Yağmurlu havalarda oluşan kaygan zeminlerde temkinli sürüş sağlamak
Motosiklet kullanımı çoğu araçlara göre daha riskli olduğu bilinmektedir. Söz konusu bu risklerin oluşturmasının kaynağı uyulması gerekilen kuralların yapılmamasından kaynaklıdır. Yeterli önlemlerin alınması durumunda motosiklet kullanımı açısından hiç bir risk kalmamaktadır. Motosiklet kullanımında uyulması gereken kuralların bazıları yer almaktadır.
Motosiklet Kullanımında Uyulması Gerekilen Kurallar Nelerdir?
Yağmurlu havalarda ani fren yapılmaması
Hız limitlerine uyulması
Emin olunmadığı yerlerde aralardan geçme işlemlerin kaçınılması
Trafik kurallarına uyulması
Trafiği riske atacak hareketlerden kaçınılması
Motosiklet parça aksamlarının arasında en önemli parçalardan biri olarak frenleme sisteminin abs`li motosiklet seçimine önem verilmesi gerekmektedir. Motosiklet talebinde olan kişilerin, tüm parçalarının kontrolü ve dayanıklı olmasının yanı sıra ihtiyaca yönelik olması gerekmektedir. Tüm kullanıcılar, motosiklette abs fren sistemi tercih etmesi gerekmektedir. Motosiklet kullanımında fren sisteminin hayati önem taşınması kişilerin, satın alırken dikkat etmesi gereken en önemli parçaların arasında yer almaktadır.
Motosiklette abs`li fren sisteminin önemi: Abs fren sistemi, ani fren yapılması halinde tekerleklerin kayma ihtimalini ortadan kaldırmak için uygulanan bir fren sistemi olarak yer almaktadır. Fren yapılan motosiklette, tekerleklerin kilitlenmesiyle trafikte oluşturdukları kazalar görülmektedir. Abs fren sistemi, fren sistemlerinin arasında talebin en fazla olduğu motosikletlerdeki fren sistemi olarak geçmektedir. Satıcıların motosiklette abs fren sistemi yaygın hale getirmesi için çalışmaların yapılması gerekmektedir.
Motosiklet bakımları zamanında, ve yetkili kurumlar tarafından yapılması gerekmektedir. Motosiklet parça aksamları içinde ön önemli yere sahip olan frenleme sistemleri doğur yağlama ve bakımlardan geçilmesi hayati önem taşımaktadır. Sektörde lider firma olarak yer alan Kalyoncu motor teknik destek alabilmek için var olan internet sitesi www.kalyoncumotor.com ziyaret ederek destek alabilmek mümkündür.
Yağmurlu ve karlı havalarda motosiklet kullanılması riskli olması, kişilerin dikkat etmesi gereken ve ani fren ve hız gibi işlemlerden kaçması gerekmektedir. Tüm kullanıcılar motosiklet güvenli frenlemeeğitimleri ile ilgili derslere katılması, ölüm ve yaralanma gibi çoğu kayıpları ortadan kaldırmasına yardımcı olacaktır.
Motosiklet kullanımı, diğer araçlara göre iki tekerlek üzerinde olması denge sağlanmasını zorunlu hale getirmektedir. Denge olayını sağlayan sürücülerin, hareket ettikten sonra güvenli ve uygun şekilde motosikleti durdurma gibi hareketlerin doğru ve yerinde yapılmasını önemi oldukça fazladır.
Motosiklet Fren Teknikleri Nelerdir?
Yumuşak frenleme
Yolculu sürüş frenleme
Motosiklette yük var ise frenleme
Islak zeminlerde frenleme
Kuru zeminlerde frenleme
Acil durum frenleme
Dönemeçlerde frenleme
Motosiklet üzerinde, üç adet frenleme mekanizması bulunmaktadır. Ön teker frenleme ve arka teker frenleme ve motor freni olmak üzere farklı görevleri bulunmaktadır. Ön fren sistemi fazla kullanılması tavsiye edilmemektedir. Frenleme yapılırken doğru zaman ve yeterli seviyede yapılması gerekmektedir. Aksi durumda maddi ve manevi kayıpların yaşanmasına neden olmaktadır.