Motosiklet İle Uzun Yolculuk

İnsanların en büyük hayallerinden biri de motosiklet ile yolculuk yapmaktır. Havaların güzelleşmesi ile de motosiklet ile yolculuk daha keyifli bir hal alacaktır. Yaz ayları en ideal bu yolculuk için dönemdir. Ancak ilk kez motosiklet ile yolculuğa çıkacakların çok dikkatli olması ve aynı zaman da gerekli önlemleri alması gerekmektedir.
Motosiklet İle Yolculuk Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir ?
-Öncelikle motorun yağ, su, fren bakımları yapılmalıdır.
- Yolculuk sırasında oturma pozisyonu iyi ayarlanmalı ve önceden belirlenmelidir.
- Yolculuğa çıkacak kişinin yol boyunca yanına neleri alması gerektiği önceden ayarlanmalıdır.
- Yol sırasında oluşabilecek kirlenmelere karşı önlemler alınmalıdır.
- Motoru kullanacak kişinin ne yediği çok büyük önem arz etmektedir.
- Teknolojik yeniliklerden ve olanaklardan yararlanılmalıdır.
- Trafik kurallarına mutlaka uyulmalıdır.
- Yol haritası önceden belirlenmelidir.
- Mutlaka ama mutlaka yanınızda pratik ve yer kaplamayan motosiklet bakım ürünlerinin motorunuzun çantasında bulunması gerekir.
Oturuş Pozisyonu Neden Önemlidir ?
Uzun sürecek yolculuk düşünüldüğü takdirde oturuş pozisyonu çok büyük önem kapsamaktadır. Bu sayede hem yol tutuş özelliği artacak hem de daha iyi ve konforlu bir seyahat edilmiş olacaktır. Motosikletin Doğru bir oturuş pozisyonu ayarlamak için ayakların uç kısımlarının motosikletin peglerine iyi bir şekilde basmasına dikkat edilmeli, ayakların motosiklete paralel olarak konumlandığı, bedenin hafifçe öne doğru eğik olmasına dikkat edilmeli ve isteğe bağlı sırt dayama yastığı kullanılmalıdır.
Kirlenmeye Karşı Hazırlıklı olunmalıdır
Uzun motor yolculuğu yaparken yol her zaman asfalt olarak karşılaşılmayabilir. Çukurlar, kaya parçaları, çamur, yağmur ile karşılaşılabileceğinden gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Ayrıca motor kullanan kişide terleme de oluşabilmektedir. Ayrıca kıyafetlerde gres yağı ile kirlenmiş olabilir. Yolculuk sonrası alınacak duş kişiyi rahatlatabilmektedir.
Trafik Kurallarına Ve Genel Kurallara Uyulmalıdır
En önemli kural olarak kesinlikle hiçbir trafik kuralı atlanmamalıdır. Motoru kullanacak kişi yola çıkmadan önce kesinlikle dinlenmeli, yorulduğu anda kenara çekip dinlenmek kesinlikle gerekmektedir. Otobanda sürüş yaparken çok gürültü olabilmektedir. Ve Gürültüyü en aza indirgemek için ve rüzgarın kişiyi rahatsız etmemesi için kulak tıkacı kullanılmalıdır.
Kişinin öncelikle minimalist olması gerekmektedir. Yani yanına alacağı eşyaların ve kıyafetlerin hafif olması gerekmektedir. Ne kadar yanınız da eşyanız az olursa o kadar kişi zevk alacaktır.
İlk Yardım Kurallarına Kesinlikle Uyulmalıdır
Motor kullanan kişilerin en önemli bilmesi gereken şeylerden biri de ilk yardım kuralıdır. Kişi yanında mutlaka ilk yardım çantası bulundurmalıdır. Hazır olarak satılan çantalar bulunmaktadır bu çantalar tercih edilmelidir. Çantanın içinde yara bandı, sargı bezi, rulo bant, elastik bandaj bulundurulmalıdır. Geri kalan şeyler çevrede ki eczanelerden alınmalıdır. Kesinlikle kesici bir alet bulundurulmamalıdır.
Motosiklet ile uzun yol yapılacak ise ehliyet, ruhsat ve trafik sigorta poliçesinin her zaman yanınızda bulunması gerekmektedir. Kişinin sağlık sigortası var ise mutlaka yanınızda bulundurmalıdır. Belirli bir miktar para mutlaka bulundurulmalıdır. Yeterli miktarda su taşınmalıdır. Kısa sürede enerji verebilecek yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Yatak olarak şişme yatak veya şişme matlar kullanılmalıdır. Şişme matlar inince az yer kaplamaktadırlar. Gidilecek yere göre her zaman GPS e güvenilmemelidir.
Kişinin yanında harita taşınmalıdır. Eğer harita yok ise internetten büyük ölçekli haritalar tercih edilmelidir. Konforsuz yapılan bir yolculuk kişiyi mutsuz edebilmektedir. O yüzden her türlü önlemin alınması ve her türlü ihtiyaç olabilecek ürünler düşünülmelidir. Sonuçta kişinin yolculuktan zevk alması sağlanmış olacaktır. Kesinlikle can güvenliğinin sağlanması için en önemli kurallardan biri de kask kullanılmasıdır. Kıyafet seçiminde dört mevsim kullanılacak ürünler en baş sırada yer almaktadır.